Sunt foarte putini aceia care nu experimenteaza drama in relatiile de zi cu zi, fie ca sunt relatii cu oameni apropiati, cu colegi de munca, colaboratori sau chiar cu ei insisi. Cu ajutorul dramei primim atentie negativa in mod inconstient. Drama este ceea ce se intampla atunci cand luptam impotriva altora sau chiar a noastra.
Dar la ce anume ne referim atunci cand spunem drama? Cu siguranta nu la o piesa de teatru sau la un film. Numim drama acel comportament pe care il adoptam atunci cand ne aflam in suferinta, in stres, si incercam sa ne justificam actiunile si faptele, chiar daca relatiile noastre si noi insine avem de suferit de pe urma lor. Drama este asemuita unui vampir energetic ce suge seva din toate si din toti din jur. Drama strica relatiile din radacina, desparte echipe si face companiile sa functioneze la doar fractiuni din capacitatea lor. Desi este uimitor de previzibila, este incredibil de rezistenta la schimbare.
Poate esti un lider in compania ta. Probabil esti si sot, prieten, parinte, membru executiv sau coach. Nevoile tale, gandurile si comportamentele sunt interconectate. Drama nu are limite sau bariere. Drama personala se strecoara in viata ta profesionala si invers.
Compartimentarea vietii tale ar putea fi posibila cu privire la sarcinile de serviciu. Dincolo de asta, astfel de limite sunt fara sens.
Drama este scumpa, risipitoare si consumatoare de timp. In mod ironic, majoritatea companiilor isi consuma eforturile in crearea de sisteme si proceduri, ocolind in acelasi timp „elefantul” din incapere.
De ce se intampla, insa, „drama”, de ce o permitem si cum o putem schimba? Programul Leading out of Drama – Iesirea din drama raspunde acestor intrebari, oferind un ghid de întelegere a modului in care drama ocupa un rol in viata noastra si cum poate fi transformata in compasiune responsabila, atat pe plan personal cat si profesional.
Cuvantul „compasiune” isi are originea in latina si era folosit cu sensul de „a te lupta cu”, iar asta ne duce cu un pas mai departe de „a obtine singur”. Pentru a te ajuta sa obtii compasiunea responsabila, LOD te provoaca cu noi abordari ale acestor probleme grele, cum sunt responsabilitatea, constienta, asteptarile, umilinta. Indiferent daca alegi sa folosesti acest ”instrument” pentru a imbunatati relatiile de familie, ca un instrument de team-building sau ca necesitate pentru echipa executiva, LOD este ghidul ideal pentru a atinge o mai mare constientizare, eficienta, responsabilitate in tot ceea ce facem.
Intr-o epoca cu prea mult „CE”, acest model este despre „CUM”. Despre cum sa devii: responsabil, capabil si increzator in a construi relatii mai puternice/solide in toate aspectele vietii tale.

Pin It on Pinterest

Share This